Geld verdienen met affiliate marketing kan iedereen

Links of rechts heb je wellicht al eens gehoord over affiliate marketing. Maar vaak weet je niet heel goed wat het precies betekent. Je hoort de klok luiden, maar weet niet goed waar de klepel hangt. Wat is affiliate marketing nu eigenlijk en kan je überhaupt geld verdienen met dit online verdienmodel? Een klein overzicht hoe een passief inkomen tot stand komt.

De definitie van affiliate marketing kort uitgelegd

Affiliate marketing wordt omschreven als een manier van online marketing waarbij een onderneming een partner compenseert voor de doorverkoop van een product van het bedrijf. In mensentaal: als je een bepaald product wil verkopen en je verkoopt het voor iemand anders, dan strijk je daar een bepaalde commissie voor op. Voor een onderneming is het belangrijk zoveel mogelijk zogenaamde partners te vinden om hun product te promoten en te verkopen. In feite zorgt affiliate marketing voor een win-win situatie voor alle partijen.

Geld verdienen met affiliate marketing is geen grootspraak

Affiliate marketing is een vorm van marketing waar je geld mee kunt verdienen wanneer je eigenaar bent van een website. Er zijn de dag van vandaag talloze bedrijven die als tussenpersoon actief zijn om een product van een andere onderneming te verkopen. Heel veel ondernemingen stellen advertenties ter beschikking die op een website kunnen worden geplaatst. Dit betekent nog niet dat je meteen inkomsten gaat genereren. Daar beslist uiteindelijk de bezoeker en consument over. Je ontvangt als affiliate pas commissieloon wanneer een verkoop daadwerkelijk plaatsvindt. Wanneer websitebezoekers klikken op een advertentie of een brochure aanvragen, zorgt dat nog niet voor inkomsten. Het grote pluspunt van affiliate marketing is dat geen contractuele overeenkomsten op termijn moeten worden afgesloten en dat het heel vrijblijvend is. Voor de onderneming die een bepaald product verkoopt biedt affiliate marketing anderzijds een meerwaarde omdat pas moet worden betaald wanneer een product definitief wordt verkocht.

Producten promoten dankzij blogs

Om met affiliate marketing aan de slag te gaan, is bloggen een uitstekend hulpmiddel om producten te promoten. De inhoud van je blog – content – moet van hoogwaardige kwaliteit zijn om de consument te overtuigen. Uit een recente marktstudie blijkt dat lagere geschreven blogartikelen tot 9 keer meer leads leiden dan de kortere blogitems. Het belangrijkste is uiteraard dat je blog heel vaak wordt gelezen en dat je werk maakt om meer online verkeer te krijgen. Een van die aandachtspunten is dat je de nodige energie steekt in het vinden van de zogeheten long tail zoekwoorden om het online verkeer te vergroten. Een belangrijk onderdeel van affiliate marketing is een blijft een gepaste niche te vinden. Zorg dat je voldoende weet over het gekozen onderwerp. Consumenten zoeken immers naar een expert die hun wegwijs maakt waar ze belangstelling voor tonen. Op die manier kan je na verloop van tijd een steeds groeiend passief inkomen verwezenlijken.

Gerelateerd

Online marketing: maak kennis met de belangrijkste trends

Online marketing ondergaat een eeuwige revolutie dankzij de voortdurende...

Kantoortaal, een fascinerend fenomeen

Ondanks pogingen van schrijvers als Jan Kuitenbrouwer (Turbotaal, 1987)...

Volg de nieuwste trends in online marketing

Online marketing is de laatste jaren uitgegroeid tot het...

Het belang van sociale media in marketingstrategieën

Het doel van sociale-mediamarketing is een merk op te...

Sociale netwerken voor kleine bedrijven: 4 tips om ze in jouw voordeel te gebruiken

Sociale media zijn een grote bondgenoot geworden voor ondernemers,...